Ajankohtaista
PM-onki Kansola 2.6.2024
13
Touko
2024

PM kesäonki 2024 pidettiin hienossa lämpimässä kesäsäässä Kansolassa 27 kalastajan voimin. Hyvät tulokset kisassa, viisi ylitti kahden kilon rajan ja suurin kala Pullin Askolla 45 cm:n kuha. Tulokset

Kalojen tarkastusoikeus
5
Maalis
2024

SVK:n ohje kalojen tarkastusoikeudesta, avaa tästä

PM-pilkki 2024
26
Tammi
2024

Pm-pilkki pidettiin Myllysaaressa Lpr:ssä. Tulokset https://www.ekvkp.fi/useruploads/files/PM-Pilkki%2025.2.2024%20Myllysaari.pdf

 

Kaikuluotaimen käyttäminen rauhoitusaikana
23
Tammi
2024

Kilpailujen rauhoitusaikana on kiellettyä käydä kilpailualueella kairaamassa reikiä ja tarkastamassa kalatilannetta kaikuluotaimen avulla. Perusteluna on, että jo pelkkien reikien teko voi muuttaa alueen kalatilannetta ratkaisevasti.

 

Kalastuksenhoitomaksun ikäraja muuttui
28
Joulu
2023

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin (linkki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20150379). Lisätietoja saa sähköpostitse eraluvat@metsa.fi ja puhelimitse 020 69 2424.

 

Maksa kalastonhoitomaksu -linkki

(linkin voi osoittaa sivulle: www.kalastonhoitomaksu.fi tai www.eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu)

(linkin voi osoittaa myös suoraan verkkokauppaan, mutta tämä osoite voi muuttua päivitysten tai sivu-uudistusten yhteydessä: https://verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu/)

Jäsenmaksujen korotuksista
7
Joulu
2023

Seurojen jäsenille tiedoksi syy jäsenmaksujen korotuksista. SVK on nostanut omaa jäsenmaksuaan ensi vuodelle 4 euron verran ja piirikin joutui nostamaan jäsenmaksuaan euron verran. Valitettavasti kaikki kallistuu, joten seurojenkin on toimittava sen mukaan. (SVK on nostanut jäsenmaksuaan edellisen kerran n. 10 vuotta sitten).

PM-laituripilkki la 16.9.2023 Rapasaari
11
Syys
2023
PM-onki Saimaan kanava 4.6.2023
8
Touko
2023

Kisa käytiin viileähkössä kesäsäässä, mukana 30 kisailijaa, tulokset

SVK:n tiedote jäsenmaksuista
27
Huhti
2023

SVK:n tiedote v. 2024 jäsenmaksuehdotuksista, avaa tästä

SVK:n Piiripäivien satoa Tampereelta
27
Huhti
2023

SVK:n piiripäivät järjestettiin 22.-23.4.2023 Tampereella Varalan Urheiluopistolla. Piiripäivillä esiteltiin useita alustuksia SVK:n ja piirien toiminnan kehittämiseksi. Yksi suurimmista ongelmista, SVK ei ole ainoa järjestö jossa ongelma esiintyy, on jäsenistön ikääntyminen ja jäsenmäärien pienentyminen. Se tulee jatkossa aiheuttamaan jäsenmaksujen nousua, SVK:n, piirien ja seurojen toimesta. Tällä hetkellä jäsenistön keski-ikäinen syntymävuosi on 1960, eli n. puolet jäsenistä on eläkeikäisiä ja sitä kautta luonnollinen poistuma on iso ikäjakauman johdosta.

 

Erilaisia ratkaisuja mietittiin ja esitettiin nuoriso- ja aikuistoiminnan kehittämiseksi. Erilaisia tapahtumia, teemoja ja tilaisuuksia on pyrittävä järjestämään sekä nykyisille että uusille jäsenille. Menneinä vuosina tapahtumat ovat pääosin keskittyneet kilpailutoimintaan ja sitäkin puolta on tulevaisuudessa kehitettävä. Nyt on jo järjestettykin paikkavapaita kilpailuja SVK:n ja joidenkin seurojen toimesta.

 

SVK ja piirit pyrkivät järjestämään erilaisia kalastukseen ja järjestötoimintaan liittyviä koulutuksia joihin kaikilla on osallistumisoikeus. Iso osa koulutuksista järjestetään Internetin kautta etäkoulutuksina, jolloin matkakustannukset minimoidaan. Koulutuksista ja ilmoittautumisista lisätietoja SVK:n kotisivuilla https://www.vapaa-ajankalastaja.fi  

 

SVK:n jäsenrekisteri uudistetaan (se on jo pilottikäytössä) ja se tarkoittaa seuranne osalta, että joudutte keräämään jäsenistöltä sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Tulevaisuudessa näiden tietojen avulla jäsen voi kirjautua itsenäisesti jäsenrekisteriin ja päivittää muuttuneet tietonsa, esim. osoitetietojen muuttuessa. Piirin seurojen osalta jäsenrekisteri on tarkoitus ottaa käyttöön kesän aikana. Jatkossa jäsenmaksutkin tulevat olemaan sähköisiä joko verkkopankkien suoraveloituksia tai sähköpostilaskuja postituskustannusten säästämiseksi.

 

Piiripäiviä tultaneen jatkossakin järjestämään ja piirin toimihenkilöt toivovatkin saavansa palautetta seurojen ja piirien toiminnan kehittämiseksi mahdollisimman paljon. Tapahtuma oli erittäin positiivisessa hengessä järjestetty.

 

Terveisin Piirin Puheenjohtaja ja Sihteeri