Historia

Etelä-Karjalan vapaa-ajankalastajapiiri ry on 16.12.2005 perustettu Etelä-Karjalan alueella toimivien kalaseurojen yhteinen järjestö. Piiriin kuuluu tällä hetkellä (1.1.2023) 8 seuraa ja näissä jäseninä noin 900 kalamiestä, -naista ja -nuorta.

 

Piirin toiminta on aktiivista monella kalastukseen liittyvällä osa-alueella. Vapaa-ajankalastajien toiminta erillaisten kalastus kilpailujen järjestäjänä mm. talvisin pilkki-, kesäisin onki-, vetouistelu-, perho-, perinnekalastuksessa tuulastus- ja ym. kalakilpailut.

 

Nuoriso toiminta on myös vilkasta: nuorten ja lasten onkikilpailut, nuorten leirit ja tietokilpailut kuuluvat piirin toimintaan. Erityisesti nuoria innostetaan kalastuksen pariin kutsumalla kouluja ja koululuokkia ongelle, järjestämällä kalastustapahtumia ja osallistumalla kalamarkkinoille.

 

Piiri vaikuttaa myös alueen kalastusmahdollisuuksiin ja kalavesien hoitoon sekä toimii vapaa-ajankalastajien yhteytenä kalastusviranomaisiin. Piirin edustus arvokisoissa SM kuin MM tasolla on ollut menestyksellistä. Kilpailu matkat bussilla milloin minnekkin ovat olleet hyviä yhteis hengen luojia. Etelä-Karjala on usein ollut järjestämässä alueellaan SM ja MM tason kilpailuja.

 

Vapaa-ajankalastajapiiri on jäsenenä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä ja näin vaikuttamassa kalastusasioiden hoitoon laajemmin.

 

Kireitä siimoja piirin ja sen jäsenseurojen järjestämiin tapahtumiin sekä tervetuloa jäseneksi hyvän harrastuksen pariin.

 

Esko Ijäs
Etelä-Karjalan vapaa-ajankalastajat ry, puheenjohtaja

 

Kilpailutoiminta

Piiri järjestää vuoden aikana seuraavat piirinmestaruuskilpailut

  • pm-pilkki (helmi- maaliskuu)
  • pm-pilkki lapsille ja nuorille (helmi- maaliskuu)
  • pm-kesäonki (kesäkuu)
  • pm-kesäonki lapsille ja nuorille (kesäkuu)
  • pm-kilpaonki (elokuu)
  • pm-laituripilkki (syys- lokakuu)

Pilkinnän maajoukkuekarsinta järjestetään PM-pilkin yhteydessä vuosittain.

 

Maajoukkue edustuksiin on mahdollisuus hakea piiriltä taloudellista tukea. Vapaamuotoinen hakemus on osoitettava piirin hallitukselle ennen tai jälkeen maajoukkue-edustustilaisuuden.

Piirihallitus päättää tuen myöntämisestä tai hylkäämisestä. Maajoukkue-edustajan on maksettava kulunsa henkilökohtaisesti ja jos tuki myönnetään saa hän tuen määrän takautuvasti tositteita vastaan.

 

Muiden lajien maajoukkuekarsintoihin ei ole toistaiseksi ollut piirikiintiöitä SVK:n toimesta.

 

Rauhoitukset on poistettu kaikista jäsentenvälisistä ja yleisistä kilpailuista poislukien PM-kilpailut.  Niissä rauhoitusaika on kaksi (5)  vuorokautta. Tämä tarkoittaa sitä, kun varsinainen PM-kilpailu on sunnuntaina, niin rauhoitetut edeltävät päivät ovat perjantai ja lauantai.